У Мукачеві неповнолітній грабував учнів коледжу

У Мукачівський міськвідділ міліції надійшло ряд заяв про те, що від учнів одного з коледжів міста місцевий юнак систематично вимагає гроші. Кривдником виявився 16-річний мукачівець, який вже майже півроку "рекетував" приїжджих хлопців.
фото dailynews.kz
фото dailynews.kz

До правоохоронців звернулись 8 осіб, які потерпіли від вимагача. Усі хлопці – приїжджі з Тячівського та Хустського районів. Ці учні першого курсу коледжу проживали у гуртожитку неподалік від навчального корпусу, повідомили у прес-службі УМВС УКраїни у Закарпатській області.

"Як з`ясувалося, молодий мукачівець, відчуваючи себе "господарем",  вже давно придивився до молодих хлопчаків, які в неділю ввечері чи понеділок зранку приїжджали на навчання з домівок. Певна річ, учні привозили з собою і їжу, і гроші. Тому неповнолітній підозрюваний займався вимаганням тільки по понеділках, коли у хлопців були кошти", - йдеться у повідомленні.

Вимагач, аби здобути легкі гроші, очікував на свою жертву під гуртожитком, погрожуючи неповнолітньому розправою,  вимагав гроші. Чіткої суми у вимагача не було: від 15 до 100 грн.

Цей неповнолітній мукачівець підозрюється й у пограбуванні двох школярів. Від одного відкрито викрав мобільний телефон марки Nokia, від іншого - флеш-картку.

У результаті проведених розшукових заходів, міліціонери затримали 16-річного юнака, на якого вказували всі неповнолітні потерпілі. Згодом під впливом незаперечних доказів зізнався і сам мукачівець.

Відомості про дане кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст.189 Кримінального кодексу України (Вимагання) та за част.1 ст.186 «Грабіж». Вчинене правопорушення за першою статтею Кодексу карається обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років, а за пограбунок-  позбавленням волі на строк до 4 років. Тривають досудові перевірки.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...