За вихід з СНД та асоціацію з ЄС Росія обіцяє Україні жорстку реакцію

Дмитро Медведєв заявив, що Росія прийме жорсткі рішення по захисту аграрного ринку, якщо Україна вийде з СНД чи підпише договір про асоціацію з Євросоюзом.
фото interfax.ru
фото interfax.ru

На з'їзді депутатів сільських поселень у Волгограді глава російського уряду підкреслив, що ці заходи будуть прийняті в рамках СОТ, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

"Якщо наші українські партнери або вийдуть з СНД, або підпишуть договір про асоціацію з ЄС, а їхні нинішні керівники про це говорять, нам доведеться переглянути умови співпраці в області аграрного бізнесу і вжити заходів із захисту російського аграрного ринку в рамках СОТ", - сказав Медведєв.

"Це жорстке рішення, але нам доведеться на це піти", - зазначив він.

За словами Медведєва, "якщо такі рішення будуть прийняті, нам доведеться на це піти, тому що для нас важливіше за все інтереси наших, вітчизняних сільгоспвиробників, а не якихось інших, нехай навіть живуть в близьких до нас країнах".

При цьому прем'єр пообіцяв зберегти обсяги держпідтримки російських сільгоспвиробників.

"Зараз дійсно складний період: світова економіка погано росте, у нас уповільнення відбувається, плюс всякого роду політичні рішення щодо нашої країни приймаються. Ми змушені якісь програми скорочувати, не нарощувати, але це не стосується аграрних програм. Підкреслюю, всі вони будуть збережені. І в міру появи додаткового фінансування ми будемо його (фінансування) направляти на механізми державної підтримки", - зазначив Медведєв.

У Волгограді глава російського уряду, зокрема, повідомив, що обсяги субсидування ставки за короткостроковими кредитами сільгоспвиробників цього року складуть понад 7,5 мільярда рублів. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...