Українські "афганці" обіцяють залишити окупований Крим без їжі, якщо не буде відпущено військовополонених (ВІДЕО)

Воїни-афганці вимагають від президента РФ протягом двох днів звільнити всіх полонених українців, а від уряду України - розірвати дипломатичні відносини з Росією.

До вимог "афганців" приєднуються також штаб національного захисту регіону та дніпропетровський Автомайдан. Про це активісти заявили вчора на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє Радіо Свобода.

За їхніми словами, вони вимагають від президента Росії у дводенний термін відпустити усіх військовослужбовців України, які перебувають у полоні в Криму, а також мирних громадян, зниклих за останній час на території півострова за загадкових обставин.

За даними воїнів-афганців, таких осіб налічується понад десяток.

Вимога ж активістів до українського уряду - якнайшвидше розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Якщо ж упродовж двох діб керівництво Росії та України залишиться бездіяльним, уже в п’ятницю вони організують всеукраїнський автопробіг до селища Чонгар на Херсонщині і заблокують там автотрасу, щоб "жодна фура, жодна хлібина хліба не потрапила з України до окупованого Криму".

Як зазначає представник організації воїнів-афганців "Ніхто, крім нас" Олег Мороз, ця акція матиме попереджувальний характер.

"Це буде перша акція. Якщо нас не почують, то на півострів ми блокуємо не тільки чонгарський напрямок, а й армянський, і залізницю. Доки хоч один військовополонений, інакше це не назвеш, буде утримуватись у Криму, доти жодна хлібина хліба на півострів не потрапить. Так що хай пан Путін визначається зі своєю позицією", - заявив Олег Мороз. 

"Перекриття дороги буде відбуватись таким чином: рух усіх вантажівок, які йтимуть в бік півострова, буде блокуватись. Якщо упродовж певного часу, п’яти годин, наші вимоги не будуть почуті, буде повне блокування вантажівок - і на півострів, і з півострова", - додав координатор дніпропетровського Автомайдану Тарас Здреник.

За його даними, до акції приєднається щонайменше 20 автомобілів із різних міст. Вони також планують заїхати до однієї з військових частин Збройних сил України, аби передати гуманітарну допомогу, зібрану активістами у Дніпропетровську та Запоріжжі.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...