Яценюк розповів, чого Київ вимагатиме від Москви на завтрашній чотиристоронній зустрічі у Женеві

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що директиви на чотиристоронні переговори в Женеві 17 квітня для в. о. міністра закордонних справ України Андрія Дещиці будуть погоджені на сьогоднішньому засіданні уряду.

"Директива лише одна і основна - російський уряд має негайно відкликати свої розвідувально-диверсійні групи, засудити терористів, і вимагати від них звільнення приміщень і адміністрацій, якщо Росія зацікавлена в стабілізації ситуації, у чому я глибоко сумніваюся ", - зізнався прем'єр, відкриваючи засідання Кабміну, передає Інтерфакс-Україна.

Прем'єр наголосив, що "диригування всіх цих терористичних операцій російськими спецслужбами" є міжнародним злочином.

"Завтра з нашими західними партнерами ми готові провести першу зустріч у такому форматі з Російською Федерацією", - сказав він.

Яценюк зазначив, що така зустріч має бути не протокольною, а її метою має бути стабілізація ситуації в Україні, зупинення терористичної діяльності, яку підтримує Росія".

Крім того, прем'єр зазначив, що сьогоднішні події загрожують не лише Україні і її громадянам, але й Європі.

"Наше звернення до Росії - зупиніть підтримку терористів", - закликав він.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...