У Львові розвиватимуть українсько-польську співпрацю

14-15 вересня у Львові відбудеться другий українсько-польський "Фестиваль Партнерства"
(фото blog.karpaty.info)
(фото blog.karpaty.info)

Мета фестивалю - звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок, різноманітність та інтенсивність співпраці Львова з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства, - інформує lvivnews.net

Основна частина фестивалю пройде на площі Ринок, де на літній сцені упродовж двох днів відбуватимуться концерти польських та українських колективів. Своє культурне життя у Львова презентуватимуть Вроцлав, Жешув, Краків, Лодзь, Люблін, Перемишль, а також Вармінсько-Мазурське, Малопольське, Люблінське та Сілезьке воєводства. Серед культурних пропозицій є фольк-гурти, джазові, блюзові та рок-колективи, а також танцювальні ансамблі.

На сцені разом виступатимуть українські та польські гурти, серед яких львівські "Піккардійська Терція", "ShockolaD" та "Гич оркестр", вроцлавські "Miloopa", люблінські "Klezmafour", Joanna Słowińska з Малопольського воєводства, "Banana Boat" із Сілезького, "Neonovi" з Підкарпатського та "Backbeat" із Люблінського. Спеціальним гостем фестивалю буде польсько-український фольк-рок гурт "Горпина" ("Horpyna") з міста Ольштина Вармінсько-Мазурського воєводства. Це одна із найбільш яскравих груп у польській музиці, яка співає українські пісні, що стають популярними серед поляків.

Окрім концертів на Ринку, у рамках "Фестивалю партнерства" відбудуться інші заходи, серед яких концерт ансамблю "Сapelliа Cracoviensis" у Латинському Катедральному Соборі та виступ театру танцю "Pracownia Fizyczna" у приміщенні Генконсульства Польщі. Після завершення фестивалю, 16 вересня у театрі імені Марії Заньковецької відбудеться великий гала-концерт "VIVA VERDI" Люблінського музичного театру за участі провідних солістів Польщі та академічних хорів Любліна і Перемишля.

Фестиваль ініційовано Генеральним консульством Республіки Польща у Львові 2012 року.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...