"Ту Стань": щораз цікавіше

Фестиваль середньовічної культури на Львівщині приваблює
Відчути дух середньовіччя прагне все більше людей
Відчути дух середньовіччя прагне все більше людей

На Львівщині завершився восьмий фестиваль середньовічної культури «Ту Стань». Родзинкою цьогорічного фестивалю стали новозбудована фортеця на галявині фестивалю, а  також інтенсивне життя на майданчиках для розмаїтих атракцій, конкурс вуличних музик, вогняне дійство, лицарські турніри,  нічний штурм, лазерне зображення фортеці на скелях тощо. Гості завітали з богатьох міст України, а також Литви та Польщі.

У фестивальному дійстві взяв участь голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук. Він зазначив, що цей фестиваль став одним із найпотужніших на Львівщині та збирає щораз більшу кількість активних людей, яким важливе правильне дозвілля, культура, традиції, які хочуть знати історію та бути її учасниками. "Те, що я бачу сьогодні, вражає до глибини душі – атмосфера великої і єдиної родини, кому важливе минуле і сьогодення», – цитує Віктора Шемчука loda.gov.ua.

Натомість директор історико-культурного заповідника "Тустань" Василь Рожко разом з історичними реконструкторами виготовили та подарували керівникові області відтворений меч русича 13-14 ст.

Нагадаємо, що фестиваль відбувався під патронатом голови Львівської облдержадміністрації з 2 до 4 серпня на території історико-культурного заповідника "Тустань" в селі Урич Сколівського району Львівщини та Національного природного парку "Сколівські Бескиди". 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...