Обрано нового голову та склад Меджлісу

У неділю, 27 жовтня, відбулись вибори до Меджлісу кримсько-татарського народу. Новим головою став перший заступник нинішнього глави Рефат Чубаров. На Курултаї, загальнонаціональному з'їзді кримських татар, за нього проголосували 126 делегатів, за його опонента Ремзі Ільясова – 114.
Новообраний голова Меджлісу Рефат Чубаров (фото censor.net)
Новообраний голова Меджлісу Рефат Чубаров (фото censor.net)

Багатолітній лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв від балотування відмовився, але заявив, що наглядатиме і допомагатиме новому голові. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Під час обговорення питання про обрання виборних органів Курултаю делегати висунули як кандидатури на посаду голови Меджлісу нинішнього голову Мустафу Джемілєва та його заступників Чубарова і Ільясова. Однак Джемілєв заявив про своє рішення взяти самовідвід, при цьому він не висловлював підтримку жодному з кандидатів.

Як зазначив Джемілєв в ході виступу, "однією з причин, чому я повинен бути знову обраний на пост глави Меджлісу делегати озвучили необхідність проведення Міжнародного форуму з прав кримських татар".

Сьогодні, у понеділок, в Сімферополі на першій сесії шостого Курултаю кримськотатарського народу оприлюднили список новообраних членів Меджлісу. За результатами підрахунку, який тривав усю ніч, більшість здобули прихильники Рефата Чубарова.

До складу Меджлісу обрали 32 особи, в тому числі конкурента Чубарова Ремзі Ільясова, а також муфтія мусульман Криму аджі Еміралі Аблаєва. Кандидатуру колишнього голови Меджлісу Мустафи Джемілєва на його прохання делегати не розглядали, водночас уповноважили його вести переговори від імені Меджлісу на міжнародній арені.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.