Керівники України визнали, що її традиційні конкурентні переваги вже вичерпалися

Традиційні конкурентні переваги України вичерпалися.

Про це сьогодні під час вступного слова на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає РБК-Україна.

"Сьогодні Україна переживає дуже відповідальний і унікальний період розвитку. Ми не маємо права помилитися. У нас немає зайвих ресурсів і часу ні на економічні експерименти, ні на політичне протистояння. Проблема зрозуміла: традиційні конкурентні переваги України вичерпалися, традиційні ринки збуту не забезпечують Україні необхідних темпів економічного зростання", -
заявив Азаров.

Таким чином, на думку пре쬬'єра, відповідальність українського уряду полягає в тому, щоб точно визначити "точки зростання" вітчизняної економіки, залучити до них стратегічні інвестиції, "вивільнити енергію економічних свобод і щодня підтверджувати, підсилювати лідерські позиції там, де ми їх завоюємо".

"Для цього треба зосередитися на модернізації виробництв, розвитку внутрішнього ринку і розвитку інфраструктури", - додав Азаров.

До слова, вчора Президент України Віктор Янукович зазначив, що традиційний експорт України через 10 років стане неконкурентоздатним. Тому задля підвищення конкурентних позицій на світових ринках Україні потрібні чималі інвестиції.

Повільні темпи відновлення світової економіки та посилення конкурентного тиску з боку економік, що розвиваються не дозволяють швидко підвищити позиції України на традиційних експортних ринках, визнав Янукович.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...