Обережно: в Інтернеті зі знижкою продають небезпечну косметику під марками відомих брендів

Американські правоохоронні органи зафіксували сплеск незаконних продажів по всьому світу контрафактної косметики й парфумів, що містять миш'як та канцерогени, яку видають в інтернеті за продукцію відомих брендів зі знижкою.
фото charivne.info
фото charivne.info

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ФБР, передає Укрінформ.

"Інтернет-мережа надала фальсифікаторам доступ до покупців по всьому світу, тож злочинці дедалі частіше вдаються до підробки засобів особистої гігієни, а також інших контрафактних споживчих товарів", - зауважили у ФБР.

У бюро також визнали цей вид незаконної діяльності таким, що має "мінімальний рівень ризику" для злочинців, оскільки причетні особи зазвичай проживають за кордоном.

Американські установи провели дослідження вилучених зразків та виявили в них цілий список елементів, небезпечних для здоров'я людини. Так, фальшива косметика, за даними тестів, часто містить миш'як, берилій, кадмій (всі відомі канцерогени) разом з високим рівнем алюмінію і небезпечними бактеріями. Деякі з цих продуктів викликають появу у людей вугрів, псоріазу, висипу й очних інфекцій, стверджують дослідники.

У підроблених парфумах виявлено канцерогени та іноді навіть сечу. Як правило, після користування ними можуть виникнути серйозні шкірні висипання, попереджають лікарі.

Варто зауважити, що контролюючі органи США ставляться до сертифікації продуктів, які потрапляють на ринок, а також до захисту прав споживачів набагато серйозніше, ніж відповідні структури в багатьох інших країнах. Утім навіть за таких умов боротися зі злочинними схемами проникнення в країну контрафактних товарів зазвичай непросто.

Аби не стати жертвою фальсифікаторів іноді достатньо дотримуватися простих правил. Передусім, найбільше шансів придбати контрафакт - це купити його в несертифікованих точках продажу (наприклад, в інтернеті) за "привабливою" ціною, яка значно нижча за вартість оригіналу. Не піддавайтеся емоціям, коли побачите на ціннику крупними літерами "Розпродаж", а краще дізнайтеся, чи має продавець необхідні ліцензії на торгівлю такими товарами.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...