Садовий порадив львів'янам пересідати на електромобілі

фото Грім
фото Грім
Сьогодні, 5 червня, у рамках відзначення Дня Енергії, Львів вперше прийняв  Марафон електромобілів «Київ – Монте Карло 2015». Старт гонці дав Андрій Садовий.  Мер також сів за кермо електроквадроцикла і проїхав по місту.
Фото Грім
Марафон завдовжки 2800 км долатимуть команди з Естонії,  з Іспанії та Чехії, які перетнуть 10 країн Європи та відвідають 17 міст.
Участь у перегонах бере і українська команда, яка їде на переробленому запорожці.
 
Фініш ралі відбудеться 10 червня у Монте-Карло, Монако. 
Участь у старті взяв гонщик Бєлий Андрій Петрович, який подякував меру Львова за підтримку в організації перегнів. Адже Львів першим серед 17 підписав меморандум з князівством Монако.
 
За його словами електромобільний марафон  проходить під патронатом Принца Монако Альбера II вже 4-й рік поспіль і головною умовою його проведення є дотримання правил дорожнього руху. 
Фото Грім
Андрій Петрович також розповів про правила перегонів:
 
"Перед початком їде перша нульова машина, за кермом якої сидить професійний гонщик. На сьогоднішніх перегонах це гонщик з Естонії. Він їде, дотримуючись усіх правил.  Якщо знак 100 – він їде 100, Якщо знак 60 –він їде 60, а не 61км за год.
За ним з інтервалом 5 хв. стартують інші автомобілі. Перемагає та команда, яка на етапі покаже час найближчий до нульової машини".
 Тому, за словами гонщика перегони не потребують перекривання доріг чи супроводу міліції.
"В нас все по-правилах, все чітко і красиво!" , -наголосив Бєлий Андрій Петрович.
На перегонах мер Львова Андрій Садовий висловив бажання, щоб львів'яни пересідали на електромобілі. 
Фото Грім
"Світ міняється! Ми починаємо звикати, що зявляються електромобілі , новітні технології. Для мене дуже важливий сьогогднішній пробіг для привернення уваги до проблем екології. Хочу щоб львівяни пересіли на електромобілі. І для потреб міськоїх ради вже закуплено декілька машин. Ми їх зараз тестуємо і я в переспективі хотів, щоб ми мали у Львові максимальну кількість цих автомобілів". 
 
Садовий зазначив, що із зарядкою в місті не буде проблем, їх буде достатньо для потреб автомобілістів. 
 
"Ми повинні думати про екологію, про своє життя, яким воно буде завтра. І тут Львів буде завжди на острію найновітніших технологій".
 
Зазначимо, що організатори популяризують електромобілі як більш перспективні, безпечні і економічні транспортні засоби.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...