Проді "злив" Видріну інформацію про долю угоди між Україною та Євросоюзом

За словами українського політолога Дмитра Видріна, в Європейському союзі "дали добро" на асоційоване членство України.
Видрін вірить Проді (фото polit-print.in.ua)
Видрін вірить Проді (фото polit-print.in.ua)

На думку експерта, Росія сьогодні розгортається у бік Сибіру і Далекого Сходу, де зосереджені її основні інтереси, і до України їй фактично немає справи, повідомляє ubr.ua.

Експерт упевнений, що стсоунки України і Росії після Вільнюського саміту погіршаться не сильно. Насправді, наша країна не такий уже і важливий партнер для РФ.

"Остаточним фактом, що узаконював мене в цій думці, стало повідомлення Романо Проді - колишнього голови Єврокомісії. На одній із зустрічей він, змовницьки посміхаючись, сказав: "Можу по секрету повідомити, в Європі вже фактично прийнято рішення про вступ України в асоціацію з ЄС", розповів Дмитро Видрін.

Романо Проді, на думку експерта, - один із найбільш інформованих людей у ​​Європі. Не тільки, як колишній глава Єврокомісії, але і як людина, що володіє колосальними зв'язками.

"Тому він володіє величезними обсягами інсайдерської інформації. Крім того, він є членом усіх головних закритих європейських клубів. Так от, якщо він про це каже з такою упевненістю, можна припустити, що рішення справді вже прийнято. Так що це не стільки мої роздуми, скільки спроба зробити висновки з наявних фактів", - додав Видрін.

Дмитро Видрін також назвав три фактори, які необхідні для того, щоб здійснити щось геополітичне, зокрема:

"Фактор перший - політична воля. Він у нас є - в особі президента, який у питаннях, що стосуються євроінтеграції, демонструє рішучість: Другий чинник - політична артикуляція у вигляді законів. За це у нас відповідає Верховна Рада, яка на сьогоднішній день артикулювала майже всі необхідні закони - це факт; Третій фактор - інструменти реалізації. Тут мова йде про людей на місцях, які повинні реалізувати на практиці певні рішення".

За словами експерта, Євроінтеграція - це ж не закони і "розслабон". 

"Ми думаємо, що Євроінтеграція - це рух у бік разслабону, вже вибачте за термін. Ні, навпаки, - це рух у бік мобілізації. Були країни, які не могли на певних ділянках знайти чиновників належного рівня. У підсумку, вони завозили чиновників з інших країн.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.