У ПР вагаються щодо прийняття законопроекту Лабунської про лікування в'язнів за кордоном (ВІДЕО)

У Партії регіонів ще не прийняли остаточного рішення про підтримку законопроекту позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської про лікування ув'язнених за кордоном.
(фото tsn.ua)
(фото tsn.ua)

Про це повідомив член фракції ПР Володимир Олійник, передає 5 канал.

На думку Олійника, підтримка документа сприятиме втечі від правосуддя. Нардеп посилається на досвід Польщі, де 600 із понад тисячі відправлених на лікування за кордон ув'язнених зараз знаходяться в розшуку.

Як заявив Олійник, схвалений моніторинговою місією Європарламенту закон не враховує ані важкості хвороби ув'язненого, ані тяжкості скоєних злочинів.

"А якщо, наприклад, злочинець вчинив злочин і завдав шкоди здоров'ю потерпілого. І він просить - віддай гроші, які суд присудив на лікування, і він не віддає. А його родичі забрали, і він поїхав лікувати своє здоров'я - який буде моральний аспект? Ті, хто два мішки вкрав картоплі, будуть нести покарання і лікуватися у нас в Україні, а ті, хто вкрав вагонами, пароплавами, вони можуть за кордоном", - зазначив Олійник.



Нагадаємо , місія Кокса - Кваснєвського вважає проект Лабунської кращою основою для закону про лікування Тимошенко за кордоном.

 

Напередодні Кокс і Кваснєвський закликали владу і опозицію до консенсусу в питанні лікування екс -прем'єра.

Законопроект Лабунської дозволяє виїзд на лікування за кордон засуджених , які перебували в стаціонарі щонайменше 365 днів, проте лікування не привело до їхнього одужання.

Дозвіл на виїзд в кожному конкретному випадку дає суд на підставі подання пенітенціарної служби.

"Приймаючи рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, суд зобов'язаний одночасно прийняти рішення про звільнення цієї особи від покарання через хворобу", - йдеться в законопроекті.

В той же час про те, що з особи також має бути знята судимість, в документі не йдеться.

Сьогодні Юлія Тимошенко попросила депутатів підтримати законопроект Лабунської без поправок.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.