"Ваші активісти повернуться додому мертвими", - анонім львівському журналісту (оновлено)

Життю львівських протестувальників у Києві загрожує небезпека. Якщо найближчим часом Євромайдан не розійдеться, невідомі обіцяють розправитись із мітингувальниками.

Це стало відомо з телефонного дзвінка аноніма, який ввечері 2 грудня звернувся з погрозами до генерального продюсера ІА "Грім", львівського телеведучого Валерія Лазарчука.

"Вчора ввечері на мій особистий номер телефону зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником київського підприємства і попросила повідомити львів’ян, які зараз перебувають на Майдані в Києві про те, щоб вони повертались додому і не заважали їм працювати. Бо в іншому випадку вони не повернуться додому живими", - розповів Валерій Лазарчук.

За словами журналіста, спочатку особа уточнила, чи справді розмовляє з представником Львова. Після того – просив повідомити пресу про можливі наслідки для "западенців", що мітингують у столиці.

"Я працюю в місті Києв на підприємстві... Ви западенці, ми хочемо, щоб із за вас ми не лишалися роботи...Буде вам польза велика. Передайте своїй пресі, що ми просимо львів'ян забратися з Києва по-доброму, бо якщо не зробите по доброму, ми протрєбуєм уряд і президента. Тоїсть, ваші активісти поїдуть додому мертвими, і не один. Будем вбивати (останнє речення чути ледь розбірливо– авт.)", - кінець цитати.

Після застереження журналіста, що розмова записується, особа відповіла, що їй "наплювати" і представилась як працівник заводу Антонова в Києві.

"Я вас прошу, забирайтесь додому... Зрозуміли чи нє? Ваші западенці лішають нас работи. А ми хочем її мати. Якщо ви не маєте роботи, то це ваша вина.  А я її маю, то в чому наша вина?" - продовжив мовити анонім.

З приводу телефонного дзвінка ІА "Грім" звернулась до начальника міліції Львівщини Олександра Рудяка та попередила про можливу загрозу життю львівських мітингувальників у Києві. Окрім того, було складено відповідну заяву, до якої додано диск з аудіозаписом розмови. За словами начальника Шевченківського райвідділу міліції Березіна Євгена, наразі інформацію перевіряють.

Зазначимо, колектив ІА "Грім" розцінює анонімний дзвінок також як особисту погрозу журналісту, тому в подальшому відстежуватиме розслідування цієї справи правоохоронними органами.

________________________________________________________________

Оригінал розмови:

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...