У Криму - бунт проти сина Януковича

Із плакатами "Янукович, зупини сина!" мешканці кількох сіл спалили опудала чиновників і підпалили автомобіль.
"Фаєр-шоу" по-кримськи (фото an.crimea.ua)
"Фаєр-шоу" по-кримськи (фото an.crimea.ua)

У Бахчисарайському районі Криму мешканці кількох сіл сьогодні вийшли на акцію протесту. Протягом кількох років вони конфліктують через земельні ділянки з місцевою агрофірмою, яку пов'язують із сином Віктора Януковича, повідомляє korrespondent.net.

За різними даними, в акції взяли участь від 200 до 500 мешканців сіл Віліне, Піщане і Берегове, які після рішення суду втратили свої земельні паї в агрофірмі.

Люди заявили, що вбачають зв'язок між рішеннями судів і сином Президента, який, на їхню думку, пов'язаний з агрофірмою "Крим". Зокрема  протестувальники тримають транспаранти з написом "Янукович, зупини сина".

Пайовики вважають, що через політичну ангажованість цієї проблеми її не вирішують упродовж останніх дев'ять років. Деякі мітингувальники принесли зі собою вила.

Під час акції мітингувальники під музику "Вставай, страна огромная" облили бензином опудала чиновників, які вони винесли на дорогу, перекривши проїжджу частину, і підпалили їх.

Коли пожежники спробували загасити палаючу інсталяцію, люди кинулися їх відганяти. Відбулася сутичка, в яку втрутилися правоохоронці.

Окрім того, на знак протесту мітингувальники підпалили автомобіль, який спеціально для цього був пригнали до будівлі агрофірми "Крим". На місце прибула пожежна команда. Поки автомобіль гасили, він вигорів дотла.

Опісля мітингувальники зібралися біля контори агрофірми, а між ними і будівлею вишикувались приблизно 30 бійців спецпідрозділу "Беркут".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.