Австрійський Франко може зіпсувати стосунки України та Ізраїлю

Єврейська громада вимагає знести пам’ятник Каменяреві у Відні Франку, через що стосунки між Україною та Ізраїлем погіршуються.
"Друг євреїв" перетворився на жидоненависника? (фото ipress.ua)
"Друг євреїв" перетворився на жидоненависника? (фото ipress.ua)

Єврейська громада Відня звернулась до місцевої влади з проханням знести пам’ятник українському поету та письменнику Іванові Франку через те, що побачили в його текстах висловлювання антисемітського характеру, повідомляє ipress.ua.

Також представники єврейської громади Відня вимагають заборонити вивчати творчість Франка у Віденському університеті.

Однак пам'ятник поки що вирішили не зносити. Для прийняття такого рішення в місцевому університеті провели спеціальну наукову конференцію. У ній брали участь знавці творчості Франка з усього світу.

"Таке непорозуміння може зашкодити добрим взаєминам, що є на сьогодні між Україною та Ізраїлем", - зазначив професор Єврейського університету в Єрусалимі Вольф Москович.

Хоча в єврейській енциклопедії Івана Франка називають "другом євреїв", який захищав їхнє право на незалежну державу, представники єврейської громади Відня не мають наміру відступати від своєї ініціативи.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.